Κώστας Δουζίνας
Μετά από σαράντα χρόνια στο Λονδίνο και το πανεπιστήμιο, γύρισα στον Πειραιά και την πολιτική. Ήταν η στιγμή όπου η Ελλάδα είχε ραντεβού με την ιστορία. Τώρα είναι να αγωνιστούμε για να ολοκληρωθεί η ιστορική αποστολή. Κώστας Δουζίνας

Ας συστηθούμε

Ο Κώστας Δουζίνας υπήρξε Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019) στην περιφέρεια Α’ Πειραιά, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων (2015-2019) και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (2015-2019) .

Είμαι καθηγητής Νομικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Κολέγιο Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και ιδρυτής του Birkbeck Institute for the Humanities.
Εκπόνησα το διδακτορικό μου στο London School of Economics και στη συνέχεια δίδαξα στα Πανεπιστήμια του Middlesex, Lancaster, Princeton, Πράγας, Αθηνών, Πεκίνου, κ.ά.

Υπήρξα ιδρυτικό μέλος των Νομικών Σχολών του Birkbeck και του Πανεπιστημίου Κύπρου και της θεωρητικής σχολής των Κριτικών Νομικών Σπουδών (Critical Legal Studies) και έχω διατελέσει πρόεδρος της Νομικής Σχολής, Κοσμήτορας και αντιπρύτανης του Κολεγίου Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής στο PUC Rio de Janeiro και στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Δικαιοσύνης στο Sydney της Αυστραλίας και διευθύνει το περιοδικό Law and Critique και τον εκδοτικό οίκο Birkbeck Law Press.

Έχω δημοσιεύσει περισσότερα από 15 βιβλία σε θέματα νομικής και πολιτικής φιλοσοφίας, συνταγματικού δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αισθητικής και κριτικής θεωρίας. Το έργο μου έχει τιμηθεί με πολλές διεθνείς διακρίσεις και τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 12 γλώσσες.

Γράφω στην εφημερίδα Guardian και σε άλλες Ευρωπαϊκές εφημερίδες και ιστοσελίδες, ενώ έχω μόνιμη στήλη στην Εφημερίδα Συντακτών (Πολιτικά και Φιλοσοφικά Επίκαιρα) και είμαι μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Επίσης έχω την τιμή να είμαι ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

Βιβλιογραφία στην ελληνική γλώσσα:
(2019) Από την Έδρα στα Έδρανα, Νήσος
(2012) Ριζοσπαστική πολιτική και νομική φιλοσοφία, Νήσος
(2011) Αντίσταση και φιλοσοφία στην κρίση, Αλεξάνδρεια
(2006) Το τέλος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Εκδόσεις Παπαζήση
(2005) Νόμος και αισθητική, Εκδόσεις Παπαζήση
(1986) Μεταξύ απολογίας και ουτοπίας, Σάκκουλας Αντ. Ν.

ΜΟΝΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Συμμετοχή σε συλλογικά έργα:
(2016) Κράτη και πολίτες, Σμίλη
(2014) Αντινομίες της Αντιγόνης, Εκκρεμές
(2014) Το ελληνικό σύμπτωμα, Νήσος
(2012) Από το 1821 στο 2012, Βιβλιόραμα
(2011) Δημοκρατία Under Construction: Από τους δρόμους στις πλατείες, Α/συνέχεια
(2011) Πολιτισμική ετερότητα και ανθρώπινα δικαιώματα, Μεταίχμιο
(1996) Ο λόγος του νόμου, Αλεξάνδρεια

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΤΟΜΟΙ

 

Το σύνολο του έργου περιλαμβάνει βιβλία και συμμετοχές στα αγγλικά καθώς και μεταφράσεις σε αρκετές γλώσσες.