Συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με αντιπροσωπεία του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου

Συνάντηση με τετραμελή αντιπροσωπεία του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον κ. Azzam Alahmad, είχαν το προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Δουζίνα, τον Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη και τη Γραμματέα κυρία Μαρία Τριανταφύλλου, καθώς και τα μέλη της ίδιας επιτροπής κ.κ. Νικόλαος Τόσκας και Σταύρος Καλαφάτης.

Κατά τη συζήτηση, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας των δύο λαών, αντάλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ζητήματα του προσφυγικού-μεταναστευτικού και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, εξέτασαν δε τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η οικονομία, η αγροτική παραγωγή και η τεχνολογία. Ο κ. Azzam Alahmad ευχαρίστησε θερμά για την υποστήριξη της Ελλάδας προς την Παλαιστίνη σε διεθνή φόρα και αναφέρθηκε σε διάφορες πτυχές του παλαιστινιακού ζητήματος.

Από την πλευρά του ο κ. Δουζίνας επισήμανε τα διαχρονικά αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τον παλαιστινιακό, υπενθύμισε το ψήφισμα τη Βουλής των Ελλήνων, το 2015, με το οποίο καλείται η ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να αναγνωρίσει Κράτος της Παλαιστίνης και  αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για την αποκλιμάκωση της έντασης και την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ.