Ο Κ. Δουζίνας εφ’ όλης της ύλης στο Κόκκινο 105,5 (03-07-2021)

📌 Η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έχει οργανώσει και εξαπολύσει μια νεοφιλελευθερη λαίλαπα που δεν αφήνει καμία έκφανση της κοινωνικής ζωής και τους κοινωνικού κρατους που να μην δέχεται επίθεση. Η απάντηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πρέπει να έχει έναν προγραμματικό και ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Ένα σαφές όραμα για την μετα-πανδημική εποχή, με οδικό χάρτη για το που θέλουμε να πάμε, το οποίο θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τους πολίτες. Αυτό το όραμα δεν είναι άλλο από τον δημοκρατικό σοσιαλισμό.

📌 Το κόμμα πρέπει να εξελιχθεί, να αλλάξει, να κοιτάξει μπροστά κοιτάζοντας κριτικά στο πλάϊ του. Το σύγχρονο αριστερό κόμμα πρέπει να ειναι αντικατοπτρισμός της κοινωνικής πραγματικότητας, να βγαίνει μέσα από τις ανάγκες της κοινωνίας. Η πυραμιδωτή κομματική μορφή δεν ανταποκρινεται στις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην εργασια, την παραγωηγή και την κοινωνική οργάνωση. Η φυσική και ψηφιακή παρουσία εντός του κόμματος χρειάζεται να συνδυαστούν, το ενδιαφέρον του κομματος πρέπει να φτάσει στο επίπεδο της γειτονιάς.

📌 Η «σοφία της κοινωνίας» για τις πραγματικές και πρακτικές της ανάγκες μας δείχνει τον δρόμο. Στο νέο κόμμα ο ρόλος και η συμβολή των νέων είναι οι κρίσιμες μεταβλητές. Η Αριστερά έχει καθήκον να σταθεί δίπλα στους νέους και τις νέες, να τους δώσει χώρο και φωνή.

Από τη συνέντευξή μου με τον Θανάση Λαζαρίδη στην εκπομπή «Έρθεν η ώρα μας» Στο Κόκκινο 105,5.