Ο Κώστας Δουζίνας Στο Κόκκινο για τις εξελίξεις στο Brexit (17-10-2019)

Εν όψει της αυριανής πολύ σημαντικής ψηφοφορίας της Βουλής των Κοινοτήτων για το deal του Μπόρις Τζόνσον, το μεγάλο διακύβευμα είναι αν θα συγκεντρωθούν οι 320 ψήφοι ώστε να επικυρωθεί το προτεινόμενο deal εξόδου.

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε από την ΕΕ να δηλώσει ότι η συμφωνία είναι τελική, νέα παράταση δεν θα δοθεί και αν δεν την δειχτεί η Βρετανική Βουλή, η έξοδος την 31η Οκτωβρίου θα είναι άτακτη. Κάτι τέτοιο θα ήταν απαράδεκτη παρέμβαση στην πολιτική της Βρετανίας, το Brexit θα γίνει παραλλαγή του πραξικοπήματος κατά της Ελλάδας το 2015. Ο Πρόεδρος Γιούνκερ χωρίς να έχει αρμοδιότητα συμφωνησε με τον Τζόνσον.

Εντός Μεγ. Βρετανίας ο Μπόρις Τζόνσον πιέζει το Κόμμα του και τους υπόλοιπους βουλευτές με την λογική ‘My deal or no deal’.

Το νέο deal ουσιαστικά αλλάζει το ‘backstop’ με μια τετραετή συμφωνία μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της ΕΕ. Είναι αυτή η αλλαγή ικανή για να έχουμε deal; Η σημερινή ημέρα διαβουλεύσεων και η αυριανή ψηφοφορία θα μας δώσουν τις απαντήσεις.

Ο Κώστας Δουζίνας σχολιάζει με το Χρυσόστομο Λουκά τις τελευταίες εξελίξεις του Brexit λίγο πριν από την ψηφοφορία του νέου “deal” από την Βουλή των Κοινοτήτων στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 (17-10-2019).