Ο Κώστας Δουζίνας στην εκπομπή «EUROPE» στην ΕΡΤ 1

Η ισχύς απειλεί το δίκαιο. Η πολιτική του εγκλεισμού καταστρατηγεί θεμελιώδη δικαιώματα. Ένας «ευρωπαϊκός τρόπος ζωής» έρχεται να κρίνει και να διαχειριστεί το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα. Αυτά βλέπουμε στην Τουρκία του Ερντογάν, την Ελλάδα του Μητσοτάκη και την Ευρωπαϊκή Ένωση της ξενοφοβίας και της ανόδου της ακροδεξιάς. Στεκόμαστε απέναντι, αλλά δεν θα κάνουμε την αντιπολίτευση των εντυπώσεων που έκανε η ΝΔ στα κρίσιμα θέματα της Συμφωνίας των Πρεσπών και της διαχείρισης του προσφυγικού. Τότε και τώρα, διεκδικούμε συναίνεση στα εθνικά θέματα, σεβασμό του διεθνούς δικαίου, προστασία των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων όπως ορίζουν οι διεθνείς συμβάσεις και η εθνική νομοθεσία, χάραξη πολιτικής κοινωνικής και οικονομικής ένταξης μέρους του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού.
Όσο η νέα κυβέρνηση σωπαίνει στα εθνικά θέματα και ψάχνει να ονομάσει αλλιώς τις πρακτικές αποκλεισμού και καταστολής που εφαρμόζει, εμείς θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Ο Κώστας Δουζίνας στην εκπομπή «EUROPE» στην ΕΡΤ 1 σχολιάζει τις προκλήσεις και τις προοπτικές της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επόμενη πενταετία καθώς και τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα (07-12-2019) .